Avainsanat

aurinkoenergia, aurinkokeräin, tuulienergia, tuuligeneraattori, tuuliturbiini

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Ari Piikkilän alumiinisiipi


Kuvassa pystymallisen tuuliturbiinin siiven yksi siipi. Valmisteilla oleva siipi on herkimmin tuuleen reagoivaa mallia.Kevyt alumiininen muoto on myös kaunis katsella ja mikä parasta erittäin tehokas tuottamaan sähköä. Arin evoluutiomalli valmistuu kaksin kappalein eli tehoa piisaa.

2 kommenttia:

 1. Tuon yhden siiven pituus on tasan 2 metriä. Näitä tulee kaksi peräkkäin eli koko turbiinin pituus on 4 metriä. Näitä neljän metrin siipipakettia tulee kolme turbiiniin. Turbiinin halkaisija on 1,4 metriä. Siiven ominais- hyötysuhde on 0,45 eli 0,10 parempi tuosta kierre savoniuksesta joka paremmin tunnetaan Windsiden tuotteena. Tämä rakenne on kevyt joten laakeroinnissakin säästetään mukavasti. Keskiakselin alapäähän asennetaan aksiaali magnetoitu kestomagneetti genu joka aloittaan energian tuotannon noin 3m/s olevalla tuulella. Varmaan yrjö lisäilee kuvia lisää kun projekti etenee ja aina kiinnostuneet ovat tervetulleita katsomaan projektia.

  T: Ari Piikkilä

  VastaaPoista
 2. Eikö tohon "suoraan" siipeen tule pyörteitä ja siten laakerita ja liitoksia rikkovia värinöitä?

  Muistaakseni jossain lähteessä sanottiin, että kierremallinen savoniusroottori on juuri värinöiden välttämiseksi parempi. En nyt löytänyt kyseistä linkkiä.

  t. Jukka

  VastaaPoista