Avainsanat

aurinkoenergia, aurinkokeräin, tuulienergia, tuuligeneraattori, tuuliturbiini

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Näin se homma etenee!!Ari Piikkilän tuuligenun siivet saavat kohta väriä pintaan.Harmaa helmiäs väri saa siivet välkkymään tuulessa. Tietysti väri lisää tuulen vaikutuksia lähes 50% eikä tässäkään vielä kaikki.

2 kommenttia:

 1. Terve taas

  Seuraavaksi alkaa maalaus operaatio tosin Yrjön lupaamaa tehonlisäystä ei taideta saada aikaan, mutta ulkonäköä saadaan vähän kohennettua : ) Seuraava isompi operaatio on generaattorin sovitus tähän ensimmäisen kuvan akselin päähän. Olen valmistanut kolme erilaista käämiä joista koepenkissä haetaan se paras vaihtoehto. Roottorilevyja on kaksi vaihtoehtoa ja magneetteja on myös kahta eri pituutta. 40mm ja 80mm. Magneetteina käytän N42 vahvuusluokassa olevia neodyymejä. Koe penkissä meillä siiven osuutta matkii normaali sähkömoottori ja Vaconin taajuusmuuttaja. Näin pystytään ajamaan 0-250 r/min pyörimisalueet joissa generaattori tulee normaalisti toimimaan. Laitan testauksen jälkeen raportin Yrjölle mittaustuloksisita joten ei kaikkien tarvitse tehdä tätä hommaa erikseen.
  Tulevaisuudessa jos joku haluaa testata omaa generaattoria niin minulta löytyy testipenkki testausta varten.

  T: Ari Piikkilä

  VastaaPoista
 2. Terve!
  Missä vaiheessa tuuligeneraattoriprojekti on nyt (27.7.2010)? Onko tuon tyyppisiä jossakin jo käytössä (nähtävillä)? Lieneekö värkki äänekäskin? Lisäkuvat keloista ja magneeteista ynnä muistakin ratkaisuista olisi kiva nähdä, jos vaan ovat julkaistavissa. Entäs kustannukset?

  VastaaPoista