Avainsanat

aurinkoenergia, aurinkokeräin, tuulienergia, tuuligeneraattori, tuuliturbiini

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Hämmästyttäviä tehoja

Pakko uskoa uuden tasokeräimen olevan todella tehokas.

Kuvat ovat omista keräimistä (5kpl)
Oletuksena 2000w/kpl mutta käytännössä jopa 42960W mikä tekee 8600W/kpl
Ei voi muuta kuin ihmetellä ja kiittää kaikkia kurssilaisia hämmentävästä kehitystyöstä keräimen eteen.
Tietenkään VTT ei ole tuloksia tutkinut mutta joka tapauksessa aivan selvää on että kehitytyö on kantanut hedelmää ikimuistoisella tavalla. Minulle tyytyväisiä raportteja on tullut ympäri Pohjanmaan sekä Oulun alueelta samoin kuin Porin seudulta.Kiitää saa kurssilaisiani jotka ovat luovalla tavalla kehittäneet kaikkia toimintoja valmistuksesta asennukseen asti. Uskon että tämä jatkuu vieläkin 9vuotta keräinten parissa olleena
olen tullut siihen tulokseen että mielikuvituksella ei ole rajoja.Ja aina vain kehitys jatkuu......

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä, porukalla sitä ideaa just tulee ja kehitystä tapahtuu!

    Tosin todellinen tehohan tulee esiin vasta lämmitettävän varaajan lämpötilan noususta (katso siis varaajan omaa lämpömittaria eikä aurinko-ohjausyksikön) eli montako astetta lämpötila nousee (tietyssä ajassa) esim. tunnissa keräimillä. Siitä voi sitten laskea todellisen tehon. Noihin aurinkojärjestelmän näyttämiin lukuihin kannattaa suhtautua varauksella koska moni asia vaikuttaa laskettuun tehoon… onko häviöt kompensoitu, onko glykolin ominaislämpökapasiteetti asetettu oikein, antureiden sijoitus jne..

    Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  2. Epäilisin teholukemien todellisuutta. Tuo laite laskee tehon lämpötilaeron ja kierron virtausnopeuden perusteella. Se ei sisällä virtausmittaria, joten virtausvakio annetaan asetuksissa. Saatu teho riippuu siitä, kuinka hyvin annettu virtaus vastaa todellisuutta, Myös jos virtaus ei kierrä, tulee isoja lämpötilaeroja ja siten fantastisia teholukemia, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

    VastaaPoista