Uusiutuvaa energiaa saadaan uusiutuvista lähteistä, kuten auringosta ja tuulesta. Tarkoituksenani on kehittää omavaraista energian tuotantoa mahdollisimman edullisella tavalla - itse rakentaen ja testaten. Blogin tarkoitus on toimia yhteyskanavana kaikkien asiasta kiinnostuneiden ja järjestämilleni kursseille osallistuneiden välillä.
Avainsanat
aurinkoenergia, aurinkokeräin, tuulienergia, tuuligeneraattori, tuuliturbiini
maanantai 15. maaliskuuta 2010
Ari Piikkilän alumiinisiipi
Kuvassa pystymallisen tuuliturbiinin siiven yksi siipi. Valmisteilla oleva siipi on herkimmin tuuleen reagoivaa mallia.Kevyt alumiininen muoto on myös kaunis katsella ja mikä parasta erittäin tehokas tuottamaan sähköä. Arin evoluutiomalli valmistuu kaksin kappalein eli tehoa piisaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuon yhden siiven pituus on tasan 2 metriä. Näitä tulee kaksi peräkkäin eli koko turbiinin pituus on 4 metriä. Näitä neljän metrin siipipakettia tulee kolme turbiiniin. Turbiinin halkaisija on 1,4 metriä. Siiven ominais- hyötysuhde on 0,45 eli 0,10 parempi tuosta kierre savoniuksesta joka paremmin tunnetaan Windsiden tuotteena. Tämä rakenne on kevyt joten laakeroinnissakin säästetään mukavasti. Keskiakselin alapäähän asennetaan aksiaali magnetoitu kestomagneetti genu joka aloittaan energian tuotannon noin 3m/s olevalla tuulella. Varmaan yrjö lisäilee kuvia lisää kun projekti etenee ja aina kiinnostuneet ovat tervetulleita katsomaan projektia.
VastaaPoistaT: Ari Piikkilä
Eikö tohon "suoraan" siipeen tule pyörteitä ja siten laakerita ja liitoksia rikkovia värinöitä?
VastaaPoistaMuistaakseni jossain lähteessä sanottiin, että kierremallinen savoniusroottori on juuri värinöiden välttämiseksi parempi. En nyt löytänyt kyseistä linkkiä.
t. Jukka